Jan huttrar på ett kallt hotellrum i Luleå. Mats myser på en varm balkong i Alcudia, Mallorca. Trots olika miljö så upplever de ändå att de matchar varandra – och inte nödvändigtvis för att ”allt är lika”. Idag pratar vi om Matchmaking som spelmekanik och varför den är definitivt bör övervägas i era tjänster.

Vi pratar också om hur matchmaking kan användas för att skapa en bättre värld för arbetssökande, flyktingar och i altruistiska ändamål såväl som hur en vanlig verksamhet kan börja använda mekaniken ganska enkelt; Vad skulle exempelvis hända om intranätet skulle börja matcha lunchdater på företaget – och kanske med några konversationskort?

Vi pratar om styrkan i social regi med tydliga uppgifter för att underlätta social interaktion och vad som händer om man ljuger för mycket med sin profil när man vill imponera och attrahera.

Mats och Jan försöker också ringa in vilka drivkrafter som är i spel vid ”matchmaking”, varför Tinder är så framgångsrikt och hur man enkelt kommer igång med ”matchmaking”.

De pratar också om följande: möten, tycke, avatarer, kraftkarlsbilder, facebook, dislajka, svajpa, grajnda, pitchbig, fundedbyme, kickstarter, growthhacking, ensamkommande flyktingbarn, jans kompis markus, unrealmotor, helsingfors, övik, skola, course!, ar, vr, vanliga verksamheter, modigminoz, ett-tak-två-generationer, Chansen, Simon Minderfjäll, penslar och yxor.

Och dessutom: Jan och Mats somnar osams!

å Jo, förra veckans tävling fortsätter till nästa vecka eftersom vi flänger över hela världen den här veckan. (Beakta : i #gamification och #spel är det viktigt att användaren förstår reglerna samt att de inte ändras för ofta eftersom det kan skapa demotivation, det hindrar dock inte Jan och Mats från att ständigt ändra tävlingsreglerna för att tjäna deras syften. Men vi tror att vi med humor kommer undan.)

 

Lyssna genom datanätet

 

Referenser