NU ÅTER PÅ SVENSKA – KORTARE ÄN NÅNSIN!

 

Mats vill prata om Gamification i offentliga verksamheter – eftersom han tillsammans med Lisa Sällvin kommer att gästa Offentliga rummet i Visby nästa vecka (”vad är möjligheterna med Gamification i offentliga verksamheter”?). Kommer Skatteverket och Försäkringskassan att ha gamificationexperter eller kommer det att vara en del av tänket runt tankarna om användarcentrerad utveckling? Eller nånstans mitt emellan? Och hur ser mognaden ut när det gäller förståelsen för Gamification? Jan verkar dock har tankarna på annat. Varför poddar han i tuperat hår, lilatonade glasögon och orange täckjacksväst?

Umeå vinner (med hästlängder) tävlingen om bästa staden med ett överdåd av event under de kommande dagarna. Och då nämner vi inte ens gårdagens Carola-konsert. Normalitetstävlingen som Ola kickade igång i förra avsnittet rullar en vecka till (så ni som tävlar nu vet vad ni ska svara på ”Vilken är den bästa staden?”…) med chansen att vinna en fantastisk t-shirt. Vi ringer inte Ola. Utan skapar ett undertryck av förväntningar inför kommande avsnitt istället.

Förutom en diskussion runt framtiden för Gamification i samhällets och myndigheters tjänst så pratar vi Music Tech Fest där Jan pratar i helgen om Ljud för att motivera, kickstarterfenomenet Kung-Fury som hade (världspremiär igår torsdag i Umeå, på SVT och i en massa streamingtjänster), Creative Ring som är ett europeisk initiativ och EU-projekt för att skapa nya innovativa interaktiva tjänster för samhälle och medborgare. Boende eller besökare i Umeå kan delta i en kreativ workshop med under lördagens på Sliperiet i Umeå (som en del av music techfest). Anmäl er via mail nedan.

>> OFFENTLIGA RUMMET VISBY 1-3/6

>> Music Tech fest 29/5-1/6

Register for the Creative Ring Workshop by email: creative@musictechfest.net – participation is free (Sliperiet 30/5 10:30-16:30)

>> KUNG FURY Official Movie [HD] – YouTube

>> NES Power glove http://sv.wikipedia.org/wiki/Power_Glove

>> HACKERMAN’S HACKING TUTORIALS – How To Hack Time

>> Fortsätt tävla om t-shirt genom att vara normal (avsnitt 14)

 

Här är en bild på Ola om ni har Ola-abstinens sen förra veckan. Visst har han härligt skägg på den här bilden?!

Ola Jansson

Och här är en bild på 80-tals-Jan från Kung-Furys releasefest: