Jan och Mats begrundar sin egen obetydlighet och Gamifications extrema potential att ändra beteenden och påverka attityder kring meningsfulla frågor som att stoppa svält, sopsortering och jämställdhet. Vi avslöjar att tomma burkar skramlar högst (Mats) och att  några av oss inlindat sanningen i bomull för lyssnarna (Jan). I övrigt pratar vi om i princip allting annat oxå:

 

Mening, hållbarhet, fisar i rymden, kiss i havet, social förändring, rymden, döden, livet på jorden, jämställdhet, amerikanska arslen, bilar, världen som narrativ, tomglasspelet, GreenBean, Recycling, Almedalsveckan, Crossing Boarders, Ida Östensson, Barack Obama, Carola, 50/50, ta plats, Livets Lotteri, Monopol som social experiment, Fatta, #twitterklänning, Jämställdhetseffekten, Twee-q.com, Chockeffekten, ögonöppnare, webbdagarna, Andreas Sjöström, Lisa Sällvin, Sundsvall42, Publik, Sogeti, Klurspel, Heartbeats, Emailga.me, Sundsvalls kommun, visualisering på sopsortering, utmaningar till lyssnarna, Tove Pahlin, L’Astrounaut,Christopher Nolan, Firande, Itunestoppen, automatisering och robotprogrammering på schemat i Finland, Micke Bergvall, E-sport, Södra Stadsberget.

 

Vi säger grattis till oss själva för att vi klättrat uppåt på Itunes (tack fantastiska lyssnare! fortsätt att lyssna och dela och kommentera på twitter)!Vi säger också grattis till Tove Pahlin som spöade oss i L’astronaut och vinner en t-shirt! (Alla ni andra som vunnit en t-shirt hör av er med adresser och storlekar så ska vi göra en stor postningsinsats till veckan).

Glöm nu inte heller att det är E-sportsfinal på Södra Stadsberget i Sundsvall lördag 18 april!

Lyssna

Referenser

Så här såg det ut när Jan föreläste igår på Sogetis inspirationskväll i Umeå (16 april 2015):

Själva föreläsningen som är ett trevligt Prezibildspel:

Och så länkar vi upp lite random  yada-yada av nämnda och onämnda exempel inom området som vanligt:

http://www.opower.com/ (Amerikanskt elbolag)

Sundsvalls kommun

Livets lotteri (Rädda barnen)

Jämställdhetseffekten (Jämställdhetsstiftelsen CrossingBoarders)

#Twitterklänningen (en snackis på Almedalsveckan)

http://twee-q.com/ (Kolla ditt twitter-equality-index!)

E-sport i Sundsvall 18 april 2015

Spelifierad pressrelease av spelet Heartbeats

Spelifiera din inkorg!

http://purposefulgames.info/