Mats och Jan återuppstår med sin podcast om spelifiering efter ett påskuppehåll och har så mycket att prata om att det nästan bubblar över. Det pratas growth hacking, spelifierade pensionförsäkringar, Gamification World Scandinavian Meetup, Mario Heger, Google Glass, skolan, dålig spelifiering, James Curri,Dave McClure’s startup metrics for pirates och varför det är så viktigt att nöta aktiveringsfasen för att haka användare att vilja återvända. Och så lite Yu-kai Chou förstås. Vi har ju tjatat om Yu-kai i alla avsnitt och nu är Octalysisboken Actionable Gamification äntligen släppt och där avslöjas bl.a. att det finns en hemlig 9e drivkraft.

Jan ”bajsar” gamification och har ingen ordning på sina associationer och Mats läxar upp och pratar svåra ord som vanligt. Vi tipsar också om podden Accidental Creative och om ett blogginlägg som Jan skrivit om meningsskapande.

Sogeti bjuder in till samkvämsmys 16/4 där man kan höra Jan prata om Gamification i live i Umeå SAMTIDIGT som Mats surrar om Gamification i Sundsvall. Som vanligt det också alltså. Och helt i stereo.

Och lite andra bonusgrejor t.ex. ett filmquiz där Mats och lyssnarna får lista ut röda tråden. Mats är inte så bra på sånt visar det sig. Och Jan hummar intresserat. Man kan tyvärr inte vinna några t-shirts denna gång.

Lyssna här

 

Referenser

Gamification World Scandinavian meetup

Gamification World Congress Barcelona

Sundsvall 42 (Innovationsbron)

Inspirationskväll Umeå SOGETI 16 april (Jan pratar)

IT-pub Sundsvall SOGETI 16 april 

Mario Heger om varför man inte ska låta Gamification-skulden växa

Actionable Gamification – Yu-kai Chou

Accidental Creative (Episode with Scott Mautz Make it matter)

Jans blogginlägg om meningsskapande